AKSARAY / ESKİL - Eskil Ahmet Yaşar Eşmekaya Anadolu Lisesi

Eskil Ahmet Yaşar Eşmekaya Anadolu Lisesi

Eşmekaya Kasabası, Atatürk Caddesi No49 Eskil/AKSARAY
Vizyon
Çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek. geriMilli eğitimimizin temel amaçları doğrultusunda milli ve manevi değerlerimize bağlı, sorumluluk duygusu gelişmiş, kendine güvenen 21. Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına, ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetişmek üzere yüksek öğrenime öğrenci yetiştirmek.
Misyon
Eşmekaya Anadolu Lisesi olarak; Bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak Onların bireysel farklılıklarına saygı duyarak ve gözeterek bilgili , becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, Öğrencilerimizi daha özgür sınıf ve daha özgür okul ilkesine uyarak eğitip geliştirmek, Öğrencilerimizi bilgi toplumunun ve teknolojinin gereklerine uygun yetişmeleri için var gücümüzle çalışmak, Okulumuzun eğitim çalışmalarını bilimin ve insanlığın ortak değerlerinden yararlanan kendini geliştiren ve toplumu ileri götüren güç olarak yetiştirmek, Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, yöneticilerimizi ve velilerimizi 21.yüzyıla hazırlamak, geri Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden ve tarihimizden gelen mirasın yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak.
İngilizce ve Almanca
Ulaşım
Eskil İlçesine 15 km, Aksaray´a 50 km, Konya´ya da 100 km mesafededir. Öğretmen-memur servisleri ve özel araçlarla ulaşım sağlanabilmektedir. Öğrenciler için taşımalı eğitim yapılmaktadır.
38.258464348224884,33.44306415445861
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Eşmekaya Kasabası Eskil ilçe merkezine 15 km Aksaray il merkezine 50 km uzaklıktadır.